Ceca je nogometni klub podedovala od svojega moža Arkana. Foto: EPA
Ceca je nogometni klub podedovala od svojega moža Arkana. Foto: EPA

orožja.

Plačala bo 1,5 milijona evrov kazni, obsojena pa je tudi na leto dni hišnega pripora.

Krivdo je priznala tudi njena sestra Lidija Ocokoljić, ki je v istem primeru prodaje nogometašev prav tako obtožena zlorabe položaja.

Tiskovni predstavnik tožilstva Tomo Zorič je pojasnil, da bo Ceca v hišnem priporu še osem mesecev, saj je štiri mesece že preživela v priporu. V tem času se ne sme pojavljati v javnosti. Njena sestra je bila obsojena na pol leta hišnega pripora, odšteli pa ji bodo čas, ki ga je že preživela v priporu.

Zorić je poudaril, da je 1,5 milijona evrov najvišja denarna kazen, ki so jo do zdaj izrekli v kakšnem kazenskem postopku v državi.
Preiskavo sprožili pred 8 leti
Sestri sta obtoženi, da sta si od prodaje desetih nogometašev kluba Obilić tujim klubom med avgustom 2000 in majem 2003 nezakonito prisvojili štiri milijone nemških mark oziroma 3,5 milijona dolarjev.

Preiskavo proti Ražnatovićevi so uvedli aprila 2003 zaradi nedovoljenega posedovanja orožja, potem ko je bila aretirana v operacija Sablja. V njeni vili so takrat našli več kosov strelnega orožja. Tožilstvo je pozneje zaradi suma nezakonite prodaje nogometašev večkrat zahtevalo razširitev in dopolnitev preiskave, ki se je končala junija lani.

Cecin vzpon na turbofolk sceno se je začel z njeno zvezo z vojnim zločincem Željkom Ražnatovićem - Arkanom, s katerim se je poročila leta 1995, ko je bila stara 22 let. Arkan, ki so ga ubili pet let pozneje, je bil lastnik nogometnega kluba Obilić, ki ga je Ceca nato podedovala.