Foto:
Foto:
Šaron po neuspešnem poskusu interpelacije proti svoji vladi.

ZDA, Združeni narodi, EU in Rusija so še dodali, da mora biti vsak izraelski umik iz Gaze popoln in da mora Izrael tako tudi končati okupacijo palestinskih ozemelj.

Delno izničena Busheva podpora Šaronovemu načrtu
Izraelski premier Ariel Šaron je nedavno od ameriškega predsednika Georgea Busha dobil podporo za enostranski umik iz Gaze in dela Zahodnega brega. Člani četverice pa tega niso upoštevali in tudi ZDA so se strinjale s skupno izjavo, po kateri je umik mogoč le po dogovoru med Palestinci in Izraelci.

Šaron že predstavil nov načrt
Izraelski premier Ariel Šaron je predstavil nov načrt, po katerem naj bi se judovski naseljenci umaknili iz petih naselbin.

Kot na svoji spletni strani poroča izraelski dnevnik Haaretz, naj bi se po novem načrtu umaknili iz treh naselbin v Gazi in dveh na Zahodnem bregu. To je le petina od prvotno načrtovane izpraznitve naselbin.

Šaron je po propadu referenduma o prvotnem načrtu napovedal predstavitev novega načrta. Stari načrt je predvideval umik iz 21 judovskih naselbin v Gazi in štirih z Zahodnega brega.

Tanki vdrli v mesto v Gazi
Izraelska vojska je vdrla v mesto Kan Junis v Gazi, pri čemer sta bila ubita en palestinski strelec in neki 15-letni opazovalec.Tanki so s pomočjo helikopterja nekaj po polnoči vdrli v mesto na jugu Gaze. Pri tem sta bili še dve hiši močno poškodovani, več civilistov pa je bilo ranjenih.

Napad proti skrajnežem
Izraelska vojska je dejala, da je bil napad namerjen proti skrajnežem, ki delujejo na napadenem ozemlju. V nedeljo so bile blizu sinočnjega incidenta ubite noseča ženska in njene štiri hčerke. Izraelska vojska trdi, da so otroke ubili povsem hladnokrvno iz velike bližine.