Vlak se je ustavil v kuhinji hiše, v kateri je spalo pet ljudi. Foto: EPA
Vlak se je ustavil v kuhinji hiše, v kateri je spalo pet ljudi. Foto: EPA

Ženska, zaposlena pri železniški družbi Arriva kot čistilka, je v jutranjih urah vdrla v vlak s štirimi vagoni, ki je stal na postaji v bližini švedske prestolnice. Zagnala ga je in se z njim po tirih vozila kilometer in pol, do konca železniške proge. Nato se je kompozicija iztirila, se še 25 metrov premikala, dokler ni trčila v trinadstropno stanovanjsko hišo.

V hiši so bile tri družine, a k sreči nihče izmed stanovalcev ni bil poškodovan. Je pa hujše poškodbe staknila ženska, zato so jo prepeljali v bolnišnico, braniti pa se bo morala tudi zaradi obtožb o ogrožanju javnega miru in varnosti. Njen motiv še ni znan.

"Preden smo jo zaposlili, smo o njej slišali le pozitivne stvari. Še vedno raziskujemo, kje je dobila ključe od lokomotive in zakaj je ukradla vlak," je dejal predstavnik operaterja Tomas Hedenius, ki je še dodal, da upravljanje vlaka ni zelo zahtevna stvar. "V bistvu bi ga lahko upravljal tudi človek, ki ni strojevodja. O tem se lahko podučite na svetovnem spletu ali opazujete profesionalce pri delu."

Čistilka z vlakom trčila v hišo
Čistilka z vlakom trčila v hišo