Vremenoslovci so napovedali, da bo tudi danes ponekod več dežja, posebej v osrednji Hrvaški in goratih predelih, a ne tako, kot ga je bilo v ponedeljek. Foto: Crometeo.hr/Boris Bašić
Vremenoslovci so napovedali, da bo tudi danes ponekod več dežja, posebej v osrednji Hrvaški in goratih predelih, a ne tako, kot ga je bilo v ponedeljek. Foto: Crometeo.hr/Boris Bašić

V Dubrovniku so v 24 urah namerili 191 litrov dežja na kvadratni meter. V nekaj urah je padlo več dežja, kot je mesečno povprečje. Običajno je najbolj deževen mesec v Dubrovniku november, ko pade povprečno 150 litrov dežja, je poročal novičarski portal Dubrovački dnevnik.

Na dubrovniškem letališču Čilipi in v mestu Hvar je padlo več kot 130 litrov dežja na kvadratni meter, na skrajnem hrvaškem polotoku Prevlaka dobrih 117 litrov, v Komiži na otoku Visu pa 107 litrov, je še objavil državni hidrometeorološki zavod.

Poplave in požar
Gasilci so morali zaradi poplavljenih stanovanjskih in poslovnih objektov posredovati več kot 30-krat. Rešili so štiri ljudi, ki so obtičali v avtomobilu na poplavljeni cesti. Pogasili so tudi požar na transformatorski postaji, ki jo je zadela strela v Župi Dubrovački. Del prebivalstva je bil nekaj časa brez oskrbe z električno energijo.

Strela je zadela tudi infrastrukturo hrvaškega telekoma, kar je povzročilo težave pri povezavah s svetovnim spletom, telefoni in televizijskimi sprejemniki. Iz dubrovniškega vodovoda so sporočili, da je treba vodo pred pitjem prekuhati.

Iz Hrvaškega avtokluba so sporočili, da sta zaradi burje avtocesti Zagreb-Reka med odcepoma Kikovica in Delnice ter avtocesta Zagreb-Split med odcepoma Sveti Rok in Posedarje odprti samo za osebna vozila. Podobne omejitve so tudi na državni cesti proti Dalmaciji med odcepoma Maslenica-Zaton Obrovački, na jadranski magistrali na območju Novega Vinodolskega, Senja in Karlobaga ter na mostu proti otoku Pagu.