Benjamin Colton Barnes naj bi po prihodu iz Iraka trpel za posttravmatskim stresnim sindromom. Foto: Reuters
Benjamin Colton Barnes naj bi po prihodu iz Iraka trpel za posttravmatskim stresnim sindromom. Foto: Reuters

V ponedeljek so preiskovalci v snegu v nacionalnem parku Rainier v ameriški zvezni državi Washington našli truplo 24-letnega Barnesa. Na truplu ni imel ran ali poškodb. Glede na to, da je bil oblečen le v kavbojke in majico s kratkimi rokavi, preiskovalci domnevajo, da je zmrznil.

Barnes je v nedeljo zjutraj najprej streljal na zabavi v kraju Skyway južno od Seattla in ranil štiri osebe, izmed katerih sta dve v kritičnem stanju. Nato je pobegnil proti nacionalnemu parku, kjer je ubil še 34-letno policistko, ko ga je ta ustavila pri rutinskem preverjanju avtomobila. Med drugim so kasneje pri preiskavi policisti v njegovem avtomobilu odkrili več kosov orožja in zaščitni jopič.

Barnes je v letih 2007 in 2008 služil v Iraku, od koder se je vrnil z znamenji stresa. Ženska, s katero je imel otroka, je poleti zahtevala sodno prepoved približevanja in v vlogi navedla, da Barnes trpi za depresijo, nenadnimi izbruhi jeze, hišo pa ima polno orožja, zaradi česar jo je strah za lastno varnost in varnost otroka.