Poplave na območju sarajevskega predmestja Ilidža. Foto: BoBo
Poplave na območju sarajevskega predmestja Ilidža. Foto: BoBo

Močno deževje je povzročilo hude težave v Sarajevu, zato so ustavili javni promet, številna območja so brez elektrike. Ponekod je višina vode več kot meter, številni avtomobili so popolnoma pod vodo, navaja Klix.ba.

Reki Željeznica in Tilava sta prestopili bregove, pri tem je zalilo hiše in vozila v sarajevskih naseljih Otes, Vlakovo, Butmir, Donji Kotorac in drugje. Prav tako naj bi mostove v središču mesta kmalu poplavila reka Miljacka, poroča Radio Sarajevo. Vas Dragan Selo pri Jablanici zaradi zemeljskega plazu ni dostopna po cesti, zasulo je tudi večje število vozil.

Obilno deževje je povzročilo težave tudi drugje po državi. Sprožilo se je več zemeljskih plazov, hudourniki so zalili več hiš, več krajev je brez elektrike. Večja gmotna škoda je bila povzročena v kraju Donja Jablanica, kjer je reka prestopila bregove in med drugim vdrla v restavracijo, poroča klix.ba. Zaprli so številne ceste, med drugim med Jablanico in Mostarjem.

Neurja se bodo nadaljevala. Zvezni hidrometeorološki zavod je za celotno Hercegovino ter jugozahodno in osrednjo Bosno izdal rdeče opozorilo zaradi močnih padavin, vetra in zemeljskih plazov.

Na območju Mostarja se je vodostaj Neretve samo v nekaj urah dvignil za več kot meter, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Obilno deževje je povzročilo več težav tudi drugod po državi. Sprožilo se je več zemeljskih plazov, hudourniki pa so zalili več hiš. Gmotna škoda je velika, poroča na spletni strani Dnevni Avaz.

Hude poplave v BiH
Močno neurje v BiH-u