Za zdaj policija ni še nikogar aretirala, je pa osumljencem zasegla mobilne telefone, ki jih pregleduje. Foto: EPA
Za zdaj policija ni še nikogar aretirala, je pa osumljencem zasegla mobilne telefone, ki jih pregleduje. Foto: EPA

Dva osumljenca policija še išče.

Osumljenci so žrtev spoznali prek enega od najstnikov, s katerim naj bi si bila 12-letnica sprva blizu. Fantje, stari od 13 do 19 let, pri čemer je 12 mladoletnih, so se med seboj poznali iz dunajskih parkov.

So avstrijskega, bolgarskega, italijanskega, srbskega, sirskega in turškega rodu, nekateri med njimi so bili v preteklosti že v navzkrižju z zakonom.

V četrtek so skupinsko zaslišali 13 osumljencev, ki so kazniva dejanja le delno priznali oziroma zanikali. 12-letnico naj bi zlorabljali med februarjem in junijem lani, in sicer večkrat tedensko na svojih domovih, stopniščih, v parkih, sanitarijah in garažah v desetem okrožju avstrijske prestolnice, kjer so, tako kot žrtev, živeli. V enem primeru so najeli hotelsko sobo, v kateri naj bi dekle zlorabilo več osumljencev.

Fantje so si prek družbenih omrežij, med drugim prek WhatsAppa, izmenjevali fotografije in videoposnetke zlorab. Eden je tudi grozil, da bo gradivo javno delil, kar pa se po navedbah policije ni zgodilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Aprila lani naj bi dekle zlorabil 16-letni mladenič iz Sirije, v tem primeru tožilstvo preiskuje kaznivo dejanje posilstva.

V nobenem od primerov zlorabe naj ne bi bilo uporabljeno fizično nasilje. Po navedbah tožilstva se ni zgodilo skupinsko posilstvo dekleta.

Dekle, ki je medtem dopolnilo 13 let, je oktobra lani o dogajanju obvestilo svojo mater, ta je zadevo prijavila policiji. Trenutno zanjo skrbi center za zaščito žrtev.