Vozilo kriminalistične enote nemške policije (BKA). Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Vozilo kriminalistične enote nemške policije (BKA). Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Platforma Boystown s posnetki spolnih zlorab mladoletnikov je imela kar 400.000 uporabnikov. Dostopna je bila prek t. i. temnega spleta oz. darkweba.

Nemški kriminalisti so po večmesečni preiskavi v sodelovanju z Europolom, Nizozemsko, Švedsko, Avstralijo, ZDA in Kanado sredi aprila aretirali štiri ljudi. Danes so v uradni izjavi potrdili, da je platforma onemogočena, poroča Deutsche Welle.

Policija je med hišnimi preiskavami v Paderbornu, Münchnu in Hamburgu aretirala tri nemške državljane, stare od 40 do 64 let. Četrtega osumljenca so aretirali v Paragvaju in čakajo na njegovo izročitev Nemčiji. Trije med njimi naj bi bili administratorji platforme, četrti moški je osumljen, da je bil najaktivnejši uporabnik, saj naj bi prispeval 3500 objav.

Uporabniki so na platformi delili posnetke zlorab mladoletnikov, vključno z "najresnejšo spolno zlorabo majhnih otrok", je zapisala nemška zvezna preiskovalna policija (BKA). Omogočenih je bilo več komunikacijskih kanalov za uporabnike, ki so prejeli tudi nasvete administratorjev, kako dostopati do strani in kako se izogniti odkritju in poznejšim kazenskim obtožbam.