Tigre so pred premestitvijo uspavali. Foto: Reuters
Tigre so pred premestitvijo uspavali. Foto: Reuters
Iz budističnega templja umikajo tigre

z budističnega templja, s katerimi naj bi menihi, ki so privolili v njihovo izročitev šele po sodnem nalogu, trgovali na črnem trgu.

Reševalno akcijo v budističnem Tigrovem templju Vat Fa Luang Ta Bua Janasampanu v provinci Kančanaburi izvaja okoli tisoč podpornikov organizacije za zaščito divjih živali in tudi veterinarji. Akcija bo trajala približno en teden.

Tigre so pred samo premestitvijo uspavali in jih na nosilih prenesli v vozilo. Vse rešene tigre bodo nastanili v treh zavetiščih za živali, ki jih upravlja vlada.

Budistični tempelj na zahodu Bangkoka je priljubljena turistična destinacija, kjer so lahko turisti ob ogledu templja divje živali tudi hranili in se z njimi za plačilo fotografirali, pa čeprav ima tempelj prepoved prejemanja napitnin ali zaračunavanja vstopnin.

Varuhi divjih živali so se že več let neuspešno borili, da bi rešili te divje živali, ki jih menihi niso hoteli izročiti. "V primerjavi s prejšnjič smo tokrat dobili sodni nalog," je po poročanju BBC-ja dejal Adisorn Nuchdamrong iz državnega nacionalnega parka.

Menihi v budističnem templju so osumljeni ilegalne vzreje tigrov in njihove preprodaje. Omenjeni tempelj je bil februarja 2015 že v postopku preiskave, saj so v njem odkrili divje živali, kot je azijski medved, kljunorožec in šakal.

Iz budističnega templja umikajo tigre