Ruby je na sodišče prišla v družbi svoje odvetnice in spremljevalca Luce Rissa, s katerim imata hčerko. Foto: EPA
Ruby je na sodišče prišla v družbi svoje odvetnice in spremljevalca Luce Rissa, s katerim imata hčerko. Foto: EPA
Na sojenju Berlusconiju zaslišali Ruby

Ruby so tokrat že tretjič poklicali na sodišče, saj se prvih dveh obravnav ni udeležila. Njen prihod je pričakala množica fotografov in novinarjev.

19-letna Ruby bi morala pričati na sojenju proti Berlusconiju, ki se je začelo aprila 2011 na milanskem sodišču. Nekdanjemu italijanskemu premierju sodijo, ker naj bi imel spolne odnose z Ruby, ko je bila ta še mladoletna, kar je v Italiji kaznivo dejanje.

Poleg tega je Berlusconi obtožen še zlorabe oblasti, ker naj bi leta 2010 pritiskal na policijo in tako dosegel, da so Ruby izpustili iz zapora.

Oba zanikata, da bi imela spolne odnose, je pa Berlusconi priznal, da je dekletu dal denar, s čimer naj bi ji želel pomagati, da bi odprla kozmetični salon in se prenehala ukvarjati s prostitucijo.

Odvetniki Berlusconija, ki mu grozi od 3 do 12 let zapora, so zahtevali prekinitev sojenja, saj naj bi bil nekdanji premier preveč zaposlen s kampanjo pred parlamentarnimi volitvami, vendar je sodišče zavrnilo njihovo zahtevo.

Milanska državna tožilka Ilda Boccassini je pojasnila, da ni nobenega razloga za prekinitev sojenja, in ob tem Berlusconijeve odvetnike obtožila, da skušajo s takimi manevri le zavleči postopek.

Sodišče je po dogovoru med tožilstvom in obrambo tudi odločilo, da Ruby ne bodo zaslišali in bodo upoštevali izjave, ki jih je dekle dalo preiskovalcem.

Na sojenju Berlusconiju zaslišali Ruby