Afera z
Afera z "Ruby, tatico src", mladoletno prostitutko, je na koncu postala usodna za politično kariero Silvia Berlusconija, ki mu predtem niso škodile veliko hujše in odmevnejše obtožbe. Foto: Reuters
»Vitez« ni spal s prostitutko »Ruby«

Berlusconi je hkrati zanikal tudi zlorabo položaja, ki jo je zagrešil, ker naj bi vplival na policiste, naj Ruby izpustijo, potem ko so jo leta 2010 pridržali zaradi manjše kraje. Dolgoletni italijanski premier je na sodišču povedal, da je bil presenečen, ko je izvedel, da je bila Ruby mladoletna, saj da mu je sama povedala, da je stara 24 let.

Razprava o športu in politiki, ne prostitucija
Po Berlusconijevih besedah naj bi se Ruby zgolj udeleževala večerij, ki jih je v svoji vili pri Milanu organiziral nekdanji premier, na tovrstnih srečanjih pa naj bi gostje zgolj razpravljali o športu in politiki. Nasprotno tožilstvo trdi, da je šlo na "bunga bunga" zabavah za prave orgije in organizirano prostitucijo.

Hotel preprečiti diplomatski spor
"Il Cavaliere" je zanikal zlorabo položaja, ko naj bi s klicem na policijo dosegel, da so Ruby izpustili iz pripora. Povedal je, da je mislil, da je Ruby nečakinja takratnega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka in se je zgolj hotel izogniti diplomatskim zapletom z Egiptom.

Če bo sodišče odločilo, da je najvplivnejši italijanski politik zadnjih 20 let kriv, mu za plačan spolni odnos z mladoletnico grozi triletna zaporna kazen, za kaznivo dejanje zlorabe položaja pa 12-letna zaporna kazen.

Druga grožnja - sojenje zaradi Mediasata
Proti padlemu politiku poteka še en odmeven primer, v katerem ga tožilec Fabio De Pasquale bremeni "vodenja linije poveljevanja" v finančnih poneverbah pri prodaji filmskih in televizijskih pravic Berlusconijevega medijskega imperija Mediaset. Nekdanji premier je tudi v tem primeru vse obtožbe zanikal.

»Vitez« ni spal s prostitutko »Ruby«