Stormy Daniels naj bi imela s Trumpom kratko razmerje leta 2006, kmalu zatem, ko je Melania Trump rodila Barrona. Foto: Reuters
Stormy Daniels naj bi imela s Trumpom kratko razmerje leta 2006, kmalu zatem, ko je Melania Trump rodila Barrona. Foto: Reuters
Giuliani, ki je imel včasih tudi sam predsedniške ambicije, je zdaj del Trumpove ekipe. Foto: Reuters
Giuliani priznal Trumpovo vpletenost v afero

Giulianijevo priznanje Trumpove vpletenosti v škandal, in to celo v oddaji Cohenove stranke in največjega Trumpovega medijskega navijača Seana Hannityja, je odjeknilo kot bomba in odvetnik Danielsove Michael Avenatti zahteva resne posledice za predsednika, ki je, kot kaže, sodeloval pri kaznivem dejanju.

Danielsova trdi, da je imela spolno razmerje s Trumpom leta 2006, pred predsedniškimi volitvami 2016 pa kljub želji o tem ni spregovorila, ker ji je Trumpov odvetnik Cohen plačal 130.000 dolarjev v zameno za molk. Trump razmerja ni nikoli neposredno zanikal, so pa to toliko odločneje počeli njegovi predstavniki.

Trump je večkrat zatrdil, da ne ve ničesar o plačilu in od kod je Cohen dobil denar za plačilo. Cohen, proti kateremu je bila v New Yorku uvedena kazenska preiskava, deloma tudi zaradi plačila Danielsovi, še ni odstopil od svoje trditve, da ji je plačal sam iz lastnega žepa.

Giuliani potrdil, da je Trump vedel za dogovor
Giulianijev stolček v Trumpovi odvetniški ekipi se je zamajal v sredo, ko je komentiral zadeve okrog Danielsove, čeprav je to poskušal storiti z vidika, da Trump ni storil ničesar nezakonitega. Dejal je, da je denar do Danielsove prišel prek pravnega podjetja, Trump pa je to pozneje poravnal.

Na vprašanje, ali je Trump vedel za dogovor, je Giuliani menil, da Trump ni poznal vseh podrobnosti, da pa je vedel za splošni dogovor, da bo Cohen "poskrbel za zadeve". "Tako kot jaz poskrbim za zadeve svojih strank," je dejal Giuliani.

Trump je še pred nekaj tedni novinarjem zagotovil, da ni vedel ničesar o plačilu Danielsovi, da ne ve, zakaj je Cohen plačal in od kod je dobil denar.

Pogodba "v polni veljavi"
Nekoliko zgovornejši pa je o tej temi postal po Giulianijevem priznanju. Na družbenem omrežju Twitter je zapisal, da je pogodba o nerazkrivanju "v polni veljavi" in bo uporabljena proti pornografski igralki zaradi trditev, da je imela razmerje z njim. Kot je še dodal, so "tovrstni dogovori med zvezdniki in bogatimi ljudmi pogosti" in da za plačilo ni uporabil sredstev iz kampanje.

Avenatti je v odzivu dejal, da gre za presunljivo razkritje, ki kaže, da je Trump "sodeloval pri kaznivem dejanju, zaradi česar mora nositi resne posledice za vedenje, za vse laži in zavajanja ameriškega ljudstva".

Giuliani priznal Trumpovo vpletenost v afero