Družina je spolno nasilje domnevno prikrivala, da ne bi škodovala ugledu znamke. Foto: EPA
Družina je spolno nasilje domnevno prikrivala, da ne bi škodovala ugledu znamke. Foto: EPA

35-letna Alexandra Zarini je pravnukinja Alda Guccija, ki je majhno italijansko podjetje popeljal med najbolj slovita imena modnega sveta. Zarinijeva je na sodišču v Los Angelesu vložila tožbo proti svojemu očimu, v kateri trdi, da jo je 16 let spolno zlorabljal. Joseph Ruffalo, ki sicer deluje v glasbeni industriji, naj bi postal do nje nasilen, ko je dopolnila šest let. Njena mati Patricia Gucci in babica Bruna Palombo naj bi za njegovo vedenjeo vedeli, a sta o tem domnevno molčali.

Ko je bil gospod Ruffalo poročen z Alexandrino materjo, ju je zelo skrbelo za hčerkino duševno zdravje in sta poskrbela zanjo, ko je bila nestabilna. Očitno jima ni uspelo.

Richard P. Crane

Mati in babica molčali

Ruffalo naj bi se pogosto gol ulegel na posteljo Zarinijeve, se je dotikal in jo na različne načine spolno zlorabljal. Zarinijeva trdi, da mu tega njena mati, Ruffalova partnerica, ni skušala preprečiti, babica pa ji je svetovala, naj vse skupaj prikrije. Obe naj bi se skušali izogniti škandalu, ki bi lahko škodoval družinski blagovni znamki, poroča The Guardian.

Ruffalo: "Zarinijeva ima duševne težave"

Ruffalo z vsebino tožbe še ni seznanjen, vendar vse obtožbe zanika, je New York Timesu povedal njegov odvetnik Richard P. Crane in razložil: "Ko je bil gospod Ruffalo poročen z Alexandrino materjo, ju je zelo skrbelo za hčerkino duševno zdravje in sta poskrbela zanjo, ko je bila nestabilna. Očitno jima ni uspelo."

Mati in babica se branita

Patricia Gucci, ki živi v Švici, je izjavila, da ji je globoko žal za bolečino, ki jo je Joseph Ruffalo povzročil Alexandri. "Za to, kar ji je storil, ni opravičila. Ko mi je septembra leta 2007 v pisarni našega družinskega zdravnika v Londonu vse razkrila, sem bila šokirana. Takoj sem zagnala postopek razveze od Ruffala in se odločila, da bom svojo družino pozdravila s pomočjo terapije," je dejala. Guccijeva zanika, da sta bili ona in njena mati kakor koli povezani s spolnim nasiljem nekdanjega moža.