Milanović in Cerar sta si skupaj ogledala sobotno košarkarsko tekmo med Slovenijo in Hrvaško. Foto: BoBo
Milanović in Cerar sta si skupaj ogledala sobotno košarkarsko tekmo med Slovenijo in Hrvaško. Foto: BoBo

Hrvaška vlada je prepričana, da je šlo za popolnoma neprofesionalen odnos hrvaške televizije HTV, ki v soboto med dveurnim prenosom košarkarske tekme med Slovenijo in Hrvaško ni "niti enkrat pokazala dveh najpomembnejših politikov Slovenije in Hrvaške", premierjev Mira Cerarja in Zorana Milanovića.

"Javna televizija je ignorirala premierja, hkrati pa so najmanj petkrat prikazali predsednico Kolindo Grabar-Kitarović, kako navija v dresu hrvaške reprezentance, skandira z domačimi navijači ali se pogovarja s soprogom Jakovom," je v svoji današnji izdaji zapisal Jutarnji list in dodal, da je neimenovani vir vlade povedal, da so uredniki na HTV večkrat prekršili pravilo o enaki obravnavi ljudi, ki vodijo državo.

Cerarjev obisk kot poskus pomiritve napetosti?
"Dodatna težava je hkratno nevljudno ignoriranje slovenskega premierja Mira Cerarja. Njegov obisk v Zagrebu je bil poskus pomiritve napetosti med Hrvaško in Slovenijo zaradi arbitražnega postopka v Piranskem zalivu," je ocenil časnik in dodal, da je Milanović povabil Cerarja na tekmo, slovenski premier pa se je nemudoma odzval in je bil v športni dvorani Arena v družbi hrvaškega kolega.

V nasprotju s HTV so navzočnost Cerarja in Milanovića na sobotni tekmi opazili skorajda vsi hrvaški časopisi in spletni portali. Neimenovani član uredniškega kolegija Hrvaške radiotelevizije je po poročanju Jutarnjega lista že napovedal, da bo na seji kolegija zahteval pojasnila glede sobotnega prenosa.