Ko je vstopila v tovornjak z belo prikolico, se je za njo izgubila vsaka sled. Foto: YouTube
Ko je vstopila v tovornjak z belo prikolico, se je za njo izgubila vsaka sled. Foto: YouTube
Hrvaški policist
Hrvaški policisti so opravili več preiskav in zaslišanj. Foto: EPA

Iskanje 43-letnega voznika po gozdu na vznožju gore Motajice je potekalo vso noč. Sinoči se je iz gozda slišalo tudi nekaj strelov. Policistom, ki so območje zastražili, so na pomoč prišli tudi lovci. Paravinjo so v četrtek policisti obkolili, a mu je kljub temu uspelo uiti in pobegniti.

Notranji minister Republike srbske v BiH-u Stanislav Čađo je v četrtek potrdil, da so prijeli ženo Paravinje, potem ko sta se zakonca z osebnim avtomobilom pripeljala na obisk k sorodniku v kraju Donja Srđevica. Milijano Paravinja so prepeljali na policijsko postajo v kraju Srbac, ki leži ob reki Savi na meji s Hrvaško.

Že leta 2005 obtožen posilstva
Za Paravinjo je v Bosni in Hercegovini ter v Srbiji razpisana tiralica že od leta 2004, ker je bil obtožen posilstva in poskusa posilstva v Sarajevu, a ni prišel na prestajanje zaporne kazni. Pred nekaj leti je iz Srbije prebegnil na Hrvaško.

Na Hrvaškem se medtem nadaljuje iskanje najstnice, ki je doma iz kraja Drniš. Sled jih je pripeljala do Paravinje, ker so ga varnostne kamere posnele, da je bil na dan, ko so Antonijo zadnjič videli, v bližini kraja. Opazili so ga tudi v bližini mesta, na katerem so zadnjič zaznali signal njenega prenosnega telefona.

Na hitro zapustil državo
Predtem so policisti preverili več kot 200 voznikov tovornjakov, na osnovi posnetkov kamer pa so naredili fotorobot voznika, ki je vozil priklopnik z belo prikolico in modro kabino. V takšno vozilo so namreč videli vstopiti izginulo najstnico. Najstnica je štopala na mostu čez reko Čikolo v zaledju Šibenika, nekaj kilometrov stran od vasi Kričke pri Drnišu, v kateri je živela. Paravinja, sicer srbski državljan, je vzbudil dodatne sume tudi zato, ker je na dan izginotja lastniku podjetja, v katerem dela, rekel, da mora nujno v Srbijo na pogreb nekega družinskega člana.

Policisti poudarjajo, da Paravinja ni osumljenec, temveč je ključna oseba za nadaljevanje kriminalistične preiskave. Po forenzični analizi sledi, ki so jih našli v spornem tovornjaku in v hiši, ki jo je uporabljal na Hrvaškem, pa bodo lahko ugotovili, ali bo tudi osumljenec.

Delal je tudi v Sloveniji
Paravinja je živel v hiši svojih sorodnikov na območju Obrovca, sosedje pa pravijo, da so ga nazadnje videli prejšnji ponedeljek. Med drugim naj bi pred zaposlitvijo v Zagrebu delal v Sloveniji, imel pa naj bi tako srbsko kot hrvaško državljanstvo. Hrvaški policisti so preiskali celotno območje vasi, v kateri je Paravinja živel na Hrvaškem. Njegova družina živi v Srbiji.