Z zadete ladje se vali gost dim. Foto: Reuters
Z zadete ladje se vali gost dim. Foto: Reuters

Skrajna skupina Provinca Sinaj se je osredotočila po večini na napade na egiptovske vojake in policijo na Sinaju, pri tem pa je ubila že več sto ljudi od leta 2013, ko je vojska strmoglavila islamističnega predsednika Mohameda Mursija.

Fotografije, ki jih je skupina objavila na spletu, prikazujejo raketo, kako leti proti ladji, po kateri se nato razširi ogenj.

Egiptovska vojska je v izjavi sporočila, da je obalna straža izmenjala strele s "terorističnimi elementi", pri tem pa se je plovilo vnelo. Smrtnih žrtev naj pri tem ne bi bilo.
Na Sinaju napeto
Tovrstni incidenti na morju so sicer redki, čeprav se Egipt spopada z vse bolj izzivalnim vzponom islamistov na turističnem polotoku, ki leži med Izraelom, Gazo in Sueškim prekopom.

Provinca Sinaj, najsmrtonosnejša uporniška skupina v Egiptu, je lani prisegla zvestobo IS-ju, ki nadzira zajetne dele Iraka in Sirije, vse bolj prisotna pa je tudi v Libiji.

Provinca Sinaj je pred kratkim izvedla kar nekaj odmevnih napadov, zaradi katerih so egiptovske oblasti oblikovale strožjo protiteroristično zakonodajo. 1. julija je bilo v enem samem dnevu spopadov tako ubitih sto skrajnežev in 17 pripadnikov varnostnih sil.