Vittorio Missoni je na čelu podjetja skupaj z bratom in sestro. Foto: Reuters
Vittorio Missoni je na čelu podjetja skupaj z bratom in sestro. Foto: Reuters
Otočje Los Roques je med petičnimi turisti zelo priljubljeno. Foto: Reuters

"Družino Missoni je venezuelski konzulat obvestil, da sta Vittorio Missoni in njegova žena pogrešana, česa več pa še ne vemo," je povedala predstavnica slovite hiše Maddalena Aspes. Oblasti so iskanje letala ponoči prekinile in ga zdaj spet nadaljujejo.
Italijanski mediji poročajo, da so se za letalom izgubile vse sledi v petek zjutraj po krajevnem času kmalu po vzletu iz letovišča Los Roques, otočja ob venezuelski obali. Letalo je bilo na poti v prestolnico Caracas, kamor so se vračali z božičnega oddiha na priljubljenem tropskem otočju, ki je od celine oddaljeno 150 kilometrov.
Na krovu dvomotornega letala Britten-Norman BN-2 naj bi bili poleg 58-letnega Missonija in žene Maurizie Castiglioni še en par, Missonijeva prijatelja Elda Scalvenzi in Guido Foresti, ter dva venezuelska člana posadke.
Prestižne pletenine
Missoni je sin Ottavia in Rosite Missoni, ustanoviteljev družinskega modnega podjetja, ki slovi po svojih barvitih in drznih potiskanih pleteninah. Vittorio je solastnik podjetja z bratom Luco in sestro Angelo.
Zanimivo je, da je pred točno petimi leti, 4. januarja 2008, na tem območju izginilo letalo z osmimi Italijani na krovu. Razbitin niso našli nikdar, od trupel pa le kopilotovo. Oblasti sumijo, da bi tisto letalo lahko ugrabili prekupčevalci z mamili in ga uporabili za prevoz kokaina.