Policija je v zasebni kliniki iskala dokaze o Jacksonovi smrti. Foto: EPA
Policija je v zasebni kliniki iskala dokaze o Jacksonovi smrti. Foto: EPA

Policisti iz agencije za droge (DEA) so vstopili v Murrayjevo zasebno kliniko v Houstonu v zvezni državi Teksas in odnesli nekaj predmetov, ki bi jim lahko pomagali pri preiskavi. Zdravnikov odvetnik Edward Chernoff je povedal, da so policisti iskali dokaze, ali je šlo v primeru smrti kralja popa za umor, Murrayjev tiskovni predstavnik pa je povedal, da je bila preiskava presenečenje za vse.

Zdravnik, ki po mnenju policije ni osumljenec, je bil ob Jacksonu, ko je ta umrl, in skušal ga je oživljati. Murrayjev odvetnik je povedal, da je njegova stranka policiji pomagala pri preiskavi, prosili pa so ga tudi za nekatere Jacksonove zdravstvene dokumente, ki jih še ni predal policiji.

"Policija želi razjasniti, kaj je povzročilo smrt kralja popa. Tudi mi si to želimo," je na spletni strani zapisal Murrayjev odvetnik in dodal, da so policisti zasegli nekatere predmete in dokumente, ki bi jim lahko pomagali pri preiskavi, ali je šlo za umor ali ne.

Murray za mnoge krivec za Jacksonovo smrt
Nekaj dni po Jacksonovi smrti je Chernoff zanikal obtožbe, da naj bi zdravnik Murray Jacksonu predpisal tablete za lajšanje bolečin, ki naj bi povzročile pevčevo smrt. Povedal je, da so bila vsa zdravila, ki jih je njegov varovanec predpisal Jacksonu, predpisana zaradi posebnega zdravstvenega stanja. Chernoff je še povedal, da Jackson ni več dihal, ko ga je njegov varovanec našel.

Zdravnikov odvetnik je povedal še, da je Murray pod velikim pritiskom, saj se vrstijo obtožbe na njegov račun, saj so nekateri ljudje besni zaradi Jacksonove smrti. "Zdravnik Murray je bil zadnji, ki je bil ob Jacksonu, ko je ta umrl, zato je vsa gonja usmerjena proti njemu," je povedal odvetnik in dodal, da je zdravnik prestrašen in ogorčen nad poročanji medijev ter da mora imeti ves čas ob sebi varnostnika. "Ne more normalno delati, saj ga nadlegujejo, kamor koli gre," je še povedal odvetnik.