Na severu Kosova večinoma živijo Srbi. Foto: Reuters
Na severu Kosova večinoma živijo Srbi. Foto: Reuters

Dvorano naj bi popoldne obiskal tudi Vučić in tam nagovoril tamkajšnje prebivalce. Kot je dejal zjutraj v Leposaviću, ga ta incident ne bo prestrašil.

Do incidenta je prišlo okoli 3. ure ponoči, ko je bilo v dvorani okoli deset ljudi, ki so še postavljali govorniški oder. V eksploziji ni bil nihče ranjen, je pa bil poškodovan avtomobil, ki je bil parkiran pred dvorano, popokalo je tudi več stekel na dvorani. Po eksploziji je bilo slišati tudi strele iz avtomatskega orožja.

Kosovska policija je na območju že okrepila varnostne ukrepe in dvignila stopnjo pripravljenosti na najvišjo raven.

Vučić: Ne bo me prestrašilo
Na incident se je v Leposaviću, eni izmed občin na severu Kosova, kjer živi večinsko srbsko prebivalstvo, odzval tudi Vučić, ki se mudi na Kosovu v sklopu predvolilne kampanje pred parlamentarnimi volitvami v Srbiji 24. aprila. Dejal je, da ga to ne bo prestrašilo. "Močne Srbije ne more nič preplašiti," je poudaril in ponovil zagotovila tamkajšnjim Srbom, da Srbija na njih ne bo pozabila. "Srbi s Kosova so del naše države," je zatrdil.

Vučić je nato popoldne v Zubinem Potoku sporočil, da so eksplozivno napravo vrgli Srbi. "Moj odgovor tem našim Srbom, ki so me hoteli na tak način pričakati, je (...), da se bom boril tudi za vas in vaše družine (...) in da boste bolj srečni in zadovoljni kot danes," je dejal na zborovanju njegove Srbske napredne stranke.

Pred tem je srbski premier pojasnil še, da naj bi bili za napad odgovorne tri osebe, ki da jih še iščejo. Opozoril je, da so napadalci ogrozili življenja nedolžnih ljudi. "Streljaj v mene, če imaš tako namero, ne pa na ljudi, ki niso krivi za nič. Nisem fasciniran nad njihovim pogumom, da ob treh ponoči streljajo in mečejo bombe," je še dejal Vučić.