Avstralski šov Big Brother je 
že v preteklosti postal tarča kritik. Foto: EPA
Avstralski šov Big Brother je že v preteklosti postal tarča kritik. Foto: EPA

Tekmovalka Emma Cornell, ki je v hiši Big Brother že en mesec in je prav toliko časa popolnoma odrezana od preostalega sveta, še ne ve, da je prejšnji teden njen oče podlegel raku. Predstavnik televizijske hiše, ki predvaja šov, pa je pojasnil, da so se tako odločili skupaj z Emmino družino.

Sicer tudi njen fant pravi, da oče ni želel, da bi se Emma čutila dolžno, da mora zaradi njegovega pogreba zapuščati hišo, a vseeno ni prepričan, da ob izhodu iz hiše ne bo jezna, ker ji niso povedali.

Njen brat Matt je v pismu javnosti zapisal, da je bil oče že dlje časa bolan in da njegova smrt ni presenetila nikogar. Tudi sam oče naj bi si želel, da njegova smrt ne bi kakor koli vplivala na potek Emminega bivanja v hiši Big Brother. Izrecno naj bi izrazil željo, da Emme o njegovi smrti ne obvestijo, dokler je v hiši.

Kritike niso novost
Tudi prejšnje različice avstralskega Velikega brata so bile tarče kritik. Preteklo leto sta bila iz hiše izločena moška, ki sta spolno nadlegovala eno izmed tekmovalk. Oddaje, ki jih predvajajo ob večerih, so sicer namenjene odraslim, a so bile kljub temu tarča kritik, saj naj bi bile preveč seksualno eksplicitne.

Januarja letos je v svetu odmeval tudi britanski Veliki brat za slavne. V njem je sicer zmagala indijska filmska zvezda, ki pa se je morala soočati z nenehnimi rasističnimi opazkami.