Prizorišče družinske tragedije v Teksasu. Foto: EPA
Prizorišče družinske tragedije v Teksasu. Foto: EPA

Vzroki obeh tragedij še niso znani.

Policija v Teksasu je odgovorila na klic na nujno številko, vendar tisti, ki je klical, ni povedal ničesar. Patrulja je potem v stanovanjskem bloku odkrila trupla štirih žensk in treh moških. Policija ni odkrila znamenj nasilnega vdora v stanovanje, med trupli pa sta bili tudi dve pištoli.

Tiskovni predstavnik policije je pojasnil, da je šest članov družine začelo odpirati darila, ko je prišel na obisk sorodnik, oblečen v božička in začel streljati. Na koncu je ustrelil še sebe. Identitete umrlih in motiv za pokol naj bi objavili po koncu preiskave.
Zgorele tri hčerke
Tragedija pa je na božič doletela tudi 47-letno strokovnjakinjo za oglaševanje, Madonno Badger, ki se ji je z družinskim prijateljem v nedeljo zjutraj uspelo rešiti iz goreče hiše v Stamfordu v zvezni države Connecticut nedaleč od New Yorka.

V hiši pa so zgoreli tri njene hčerke, mlajše od deset let, in njeni starši. Badgerjevo so odpeljali na zdravljenje, gasilci pa v nedeljo še niso ugotovili vzroka požara. So pa povedali, da je malo pred 5. zjutraj prišlo iz hiše več telefonskih klicev.

"To je grozljiv dan za Stamford," je novinarjem dejal župan Michael Pavia. "Verjetno v mestu še nikdar ni bilo slabšega božičnega dne."