Foto:
Foto:
V Nablusu ranjenih pet izraelskih vojakov
Izraelski premier Ariel Šaron

Dodal je, da datum morebitnega srečanja še ni znan. Glavni palestinski pogajalec Sajeb Erekat je opozoril, da se bo palestinska stran pogajala z Izraelom le, če bodo pogovori vsebinski in če bodo izraelske oblasti pokazale, da mislijo resno.

Vodja izraelske opozicije Šimon Peres pa je ob žalni slovensoti za umorjenim izraelskim premierjem Itzakom Rabinom, ki se je udeležilo več deset tisoč Izraelcev, Kureja označil kot človeka dejanj, ki ve, da je terorizem potrebno ustaviti.

Nablus: Ranjenih pet vojakov
V palestinskem napadu v Nablusu na severu Zahodnega brega je bilo ranjenih pet izraelskih vojakov. Odgovornost za napad so prevzele Brigade mučenikov Al Akse, oborožena skupina, povezana z gibanjem Fatah palestinskega voditelja Jaserja Arafata. Na območju Gaze pa so izraelski vojaki v soboto zvečer ubili palestinskega aktivista in dva ranili.

Sicer so izraelske oblasti omilile zaporo območja Gaze in s tem okoli 10.000 palestinskim delavcem z dovolilnicami dovolile vstop v državo. Popolno zaporo so uvedli 4. oktobra, po samomorilskem napadu v restavraciji v Haifi, v katerem je umrlo 21 oseb.

Šaron na obisku v Rusiji
Izraelski premier Ariel Šaron je prispel na tridnevni obisk Rusije, kjer se bo z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom pogovarjal o mirovnem načrtu za Bližnji vzhod. S Putinom naj bi se pogovarjala tudi o dogodkih v Iranu, Šaron pa naj bi predlagal tudi okrepitev sodelovanja v boju proti islamskemu terorizmu.

Šaron se bo sestal tudi s premierjem Mihailom Kasjanovom ter ministroma za obrambo in zunanje zadeve, Sergejem Ivanovom in Igorjem Ivanovom. Putina bo skušal prepričati, naj opusti namero, da mirovni načrt za Bližnji vzhod, ki ga podpira mednarodna skupnost, spremeni v resolucijo VS-a ZN-a.