Moški med postopkom aretacije v bližini britanskega parlamenta. Foto: Reuters
Moški med postopkom aretacije v bližini britanskega parlamenta. Foto: Reuters

Protiteroristična skupina Scotland Yarda je prek Twitterja sporočila, da so v Westminstru aretirali moškega, pri tem ni bilo poškodovanih. Na prizorišču so policisti.

Eden izmed očividcev je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da je na prizorišču aretacije na tleh videl večji nož ter še dva manjša.

Policija je moškega v poznih dvajsetih letih aretirala po tem, ko ga je ustavila in preiskala v sklopu rednih varnostnih ukrepov. "Moški je bil aretiran zaradi suma posedovanja orožja in suma izvedbe, priprave ter pobude terorističnih dejanj. Noži so mu bili odvzeti," je policija zapisala v izjavi. Moškega naj bi odvedli na policijsko postajo v južnem Londonu, preiskavo pa bo nadaljevala protiteroristična skupina Scotland Yarda, še poroča BBC.

Po incidentu so vhode v parlament zaprli.

Britanske premierke Therese May med incidentom ni bilo v parlamentu, saj je v sklopu volilne kampanje obiskala Derbyshire.

Dober mesec od terorističnega napada
London je prav pred parlamentom pred dobrim mesecem dni pretresel teroristični napad, v katerem je 52-letni Khalid Masood ubil pet ljudi, več deset pa jih ranil. Masood je najprej na Westminstrskem mostu z avtomobilom zapeljal v skupino ljudi in jih več povozil. Nato se je z avtomobilom zaletel v ograjo parlamenta in vdrl na območje parlamenta. Tam je zabodel enega policista, ki je pozneje zaradi poškodb umrl. Napadalca je nato ustrelila policija.