Družina pogrešane deklice je prepričana, da je Madeleine še živa. Foto: EPA
Družina pogrešane deklice je prepričana, da je Madeleine še živa. Foto: EPA
Kate in Garry McCann
Zakonca McCann sta se po nepričakovanem obratu dogodkov v nedeljo vrnila v Veliko Britanijo. Foto: Reuters

Dekličina teta Philomena McCann je povedala, da je družina McCann prepričana, da je deklica še živa, in pozvala portugalsko policijo, naj nadaljuje iskanje pogrešane in naj za njeno izginotje oz. morebitno smrt ne obtožuje več staršev.

"Portugalska policija je iskalno akcijo obrnila na glavo in ne išče več živega otroka, ampak na podlagi nepreverjenih podatkov predvidevajo, da je Maddie mrtva," je za televizijsko mrežo BBC v imenu celotne družine povedala Philomena McCann. "S tem se nikakor ne strinjamo in pozivamo portugalsko policijo, naj nadaljuje iskanje Maddie, saj smo prepričani, da je še vedno živa," je še dodala.

Starši po štirih mesecih v Veliki Britaniji
Gerry in Kate McCann sta se v nedeljo po več kot štirih mesecih vrnila v Veliko Britanijo, v domače mesto Rothley v Leicestershireu, kjer se posvetujeta z odvetniki. Medije, ki so ju po vrnitvi v domovino napadli in ju spremljajo na vsakem koraku, sta pozvala, naj spoštujejo njuno zasebnost in zasebnost celotne družine McCann.

Proti zakoncema McCann, ki so ju razglasili za glavna osumljenca za izginotje oziroma smrt male deklice, uradno še ni bila vložena obtožnica. Pričakuje se, da se bosta morala kmalu vrniti na Portugalsko, kjer ju čakajo nova zaslišanja, saj so portugalski preiskovalci že začeli intenzivno iskanje novih dokazov.

Kdo je kriv za Maddiejino smrt?
Madeleine je 3. maja izginila iz hotelske sobe v portugalskem letovišču Praia da Luz, medtem ko sta bila oče in mati na večerji v bližnji restavraciji. Starši so zavrnili namige o vpletenosti v izginotje hčerke, preobrat pa se je zgodil po četrtkovem 11-urnem zasliševanju dekličine mame, saj naj bi policija v avtu, ki sta ga zakonca McCann najela 25 dni po izginotju deklice, našla sledi Madeleinine krvi.