71-letni Madoff bo preostanek življenja preživel za zapahi. Foto: Reuters
71-letni Madoff bo preostanek življenja preživel za zapahi. Foto: Reuters

Madoffa, ki je bil zaradi 65 milijard ameriških dolarjev vrednega t. i. Ponzijevega trika obsojen na skupno 150 let zaporne kazni, sta v zaporu v Severni Karolini obiskala odvetnika Joseph Cotchett in Nancy Fineman, ki ga tožita v imenu investitorjev, ki jih je opeharil. V pogovoru z njima je nekdanji predsednik borze Nasdaq izrazil obžalovanje zaradi ene največjih investicijskih prevar v zgodovini, ki jo je zakuhal.

"Večkrat, ko sem se sestal s SEC-om (Securities and Exchange Commission), sem si mislil: "Dobili so me," je povedal odvetnikoma v odkritem pogovoru. SEC zdaj preiskuje, kako je lahko spregledal prevaro.

Madoff je na sestanek z odvetnikoma, ki nameravata ta teden vložiti tožbo proti Madoffu, njegovemu bratu Petru in drugim, somnevno vpletenim v prevaro, pristal zatem, ko sta zagrozila, da bosta tožila tudi njegovo ženo Ruth. V pogovoru jima je razkril, da je po njegovem mnenju SEC odkril ves denar od prevare, ki se ga je dalo odkriti, odvetnika pa menita, da niti sam ne ve, kam vse je šel ta denar.