Madsen zanika, da bi umoril novinarko, in trdi, da je šlo za nesrečo. Foto: Reuters
Madsen zanika, da bi umoril novinarko, in trdi, da je šlo za nesrečo. Foto: Reuters

Kot je pojasnil, je najprej sam stopil iz podmornice na streho in pridržal težko loputo, da bi izstopila še Wallova, ko mu je spodrsnilo in se je 70-kilogramska loputa zaprla, pri čemer je padla na glavo novinarke, ki je začela močno krvaveti. "Bila je grozljiva nesreča, katastrofa, noben zdravnik ne bi mogel narediti ničesar," je povedal. "Kim je bila močno poškodovana. Kjer je padla, je bilo morje krvi. Potipal sem njen vrat, toda ni imela utripa," je po navedbah Guardiana pojasnil 46-letnik.

Po lastnih besedah je novinarko potem skušal pokopati, sam pa narediti samomor. "V šoku sem skušal storiti, kar je prav." Glede iznakaženega telesa Madsen ne ve, kaj se je z njim zgodilo. Kot je zatrdil, je bilo truplo, ko ga je nazadnje videl, neoskrunjeno. Na tožilčevo vprašanje, ali je imel kdaj na podmornici žago, je pritrdil, potem pa dodal, da v času, ko je bila na podmornici Wallova, žage na njej ni bilo.

Tožilstvo je sprva proti njemu vložilo obtožnico za uboj, potem pa jo spremenilo v umor. Kot smo že poročali, so obglavljeno truplo 30-letne novinarke našli 23. avgusta v danskih vodah, potem ko so jo nazadnje živo videli 10. avgusta, ko se je vkrcala na Madsenovo podmornico, da bi z njim opravila intervju. Tamkajšnje oblasti še naprej iščejo preostale dele novinarkinega trupla, kar bi morebiti lahko pomagalo pri razvozlavanju okoliščin oz. vzroka njene smrti.

Sodnica Anette Burko je po predstavitvi stališč tožilstva in obrambe odredila, da bo Madsen v priporu še štiri tedne. "Mislim, da obstaja upravičen sum, da je pripornik kriv umora," je dejala sodnica. Madsenov zagovornik se bo na odločitev sodnice pritožil.