Gerry in Kate McCann še vedno pozivata javnost za morebitne informacije o njuni izginuli hčerki. Foto: EPA
Gerry in Kate McCann še vedno pozivata javnost za morebitne informacije o njuni izginuli hčerki. Foto: EPA
Leto dni od izginotja Madeleine

Madeleine je iz hotelske sobe v mirnem letovišču Algarve na jugu Portugalske izginila 3. maja lani, medtem ko so starši večerjali v bližnji restavraciji. Deklica je izginila le nekaj dni, preden bi dopolnila štiri leta, starši pa so sprožili obsežno akcijo iskanja, v kateri so sodelovali tudi številni zvezdniki. Starši so ustvarili tudi spletno stran za obveščanje javnosti.

"Mislim, da je zelo, zelo velika verjetnost, da je še vedno živa," je ob prvi obletnici izginotja dejal Gerry McCann v pogovoru za portugalski časopis Publico. "Najti jo bo težko, a menim, da to lahko storimo ob pomoči javnosti," pravi oče, ki je prepričan, da je pozornost koristna.

Primer Madeleine je pritegnil veliko pozornost svetovnih medijev, ki so staršem sledili na vsakem koraku. Starši so v letovišču ostali do začetka septembra lani in se vrnili nazaj v Veliko Britanijo potem, ko ju je portugalska policija imenovala za osumljenca, čeprav jima niso še ničesar dokazali.

V letu dni od izginotja se je pojavilo veliko namigov z vseh koncev sveta, da so ljudje opazili Madeleine, a do zdaj so se še vse sledi izkazale za netočne.

G. V.

Leto dni od izginotja Madeleine