Murdoch je dal odmevni intervju TV-mreži Fox. Foto: FOX
Murdoch je dal odmevni intervju TV-mreži Fox. Foto: FOX

"Mislim, da bi Obama sebe opisal kot pragmatičnega levičarja, vsekakor pa ne kot ekstremista. On se vidi kot predsednik sprememb, to pa vključuje tudi večjo vlogo države. To je jasno napovedal že med predsedniško kampanjo. Mislim, da je to zelo nevarno," je pojasnil Murdoch za Fox Business Network.

Murdoch je v intervjuju govoril tudi o prihodnosti ameriškega dnevnika The Boston Globe, katerega člani sindikata so nedavno glasovali o zmanjšanju plač. Ob tem je Murdoch zanikal govorice, da bo Boston Globe "izginil" in da je njegov nedavno izbrani pomočnik Chase Carey pravzaprav naslednik njegovega imperija. Prihod Careyja v News Corporation na mesto drugega direktorja je Murdoch opisal kot prihod enakovrednega partnerja in desne roke.

"Boston je izjemno edinstveno mesto in razumem njihovo skrb za tako kakovosten časnik. Tudi jaz si ne želim, da bi izginil. Menim pa, da je tako kot pri drugih časnikih potreba po spremembah. Časnike doživljamo kot recikliran papir s črnilom, a prihodnost bo digitalna," je dejal Murdoch in napovedal, da bodo v prihodnjih desetih letih časniki prešli bodisi na računalo bodisi na neko vrsto prenosnega električnega bralnika kot prenosnega telefona.

Med drugim je Murdoch komentiral tudi izjave italijanskega premierja Silvia Berlusconija, ki trdi, da ga želi Murdoch prek svojega medijskega imperija uničiti iz maščevanja zaradi višjih cen satelitskih prenosov v Italiji. "To je čista neumnost. Veliko se je govorilo o Berlusconijevem nižanju vseh davkov razen za satelitsko televizijo. No, mi se mu nismo maščevali. Ne nadziram, kaj pišeta o njem urednika London Timesa ali Economista," je sklenil Murdoch.

K. S.