Foto:
Foto:

Hkrati jih je seznanil z razmerami v državi in na mednarodnem prizorišču ter zatrdil, da bo Pakistan nadaljeval prizadevanja za odstranitev vseh oblik ekstremizma in terorizma na svojem ozemlju.

To je bil prvi Mušarafov sestanek z generalštabom vojske po srečanju z indijskim premierjem Atalom Beharijem Vadžpajijem 5. januarja v Islamabadu ter po napovedi Pakistana in Indije, da bosta februarja začela mirovne pogovore o odprtih vprašanjih, tudi o Kašmirju.

Indija je kot pogoj za obnovo dialoga postavila, da Pakistan preneha podpirati separatiste, ki se že 14 let borijo za neodvisnost Kašmirja ali njegovo priključitev k Pakistanu, k čemur se je Mušaraf zavezal na srečanju z Vadžpajijem.

Mušaraf se seli v predsedniško rezidenco
Mušarafa pa varnostni razlogi silijo, da se preseli v uradno predsedniško rezidenco, je sporočil neimenovani pakistanski diplomat. Mušaraf živi v rezidenci vojaškega vodje, vendar pa bo s tega položaja, kot je napovedal že prej, do konca leta odstopil. Minuli mesec je Mušaraf preživel dva poskusa atenta, ki sta se zgodila v vojaški bazi, kjer je rezidenca vojaškega poveljnika.