Rusija lahko pri varnostnih operacijah za olimpijske igre v Sočiju računa tudi na pomoč Nata, so potrdili v Bruslju. Foto: Reuters
Rusija lahko pri varnostnih operacijah za olimpijske igre v Sočiju računa tudi na pomoč Nata, so potrdili v Bruslju. Foto: Reuters

"Dogovorili smo se, da bomo delili zmogljivosti za ravnanje z improviziranimi eksplozivnimi napravami ter glede nekaterih drugih stvari," je novinarjem v Bruslju povedal general Breedlove. "Ne bom šel v podrobnosti, toda sodelovali bomo z našimi ruskimi brati in sestrami, medtem ko se olimpijske igre približujejo," je dodal vojaški poveljnik Nata.

Breedlove je še dejal, da se Rusija o največjem zimskem športnem dogodku pogovarja s številnimi državami. Sam se je v sredo sešel z načelnikom generalštaba ruske vojske Valerijem Gerasimovim. "Izmenjala sva si informacije in se dogovorila, da bova komunicirala med olimpijskimi igrami," je potrdil srečanje Američan.

Nelagodje zaradi zadnjih napadov
Zaskrbljenost glede varnosti med olimpijskimi igrami vzbujajo bombni napadi v Volgogradu lani decembra tik pred novim letom, ki so se zgodili kmalu zatem, ko je čečenski bojevnik Doku Umarov pozval k napadom na olimpijske igre. Ruski predsednik Vladimir Putin je zagotovil, da bo uničil vse teroriste, okrog Sočija pa naj bi postavili tako imenovani železni varnostni obroč.