Slovenski zunanji minister je 19. julija Volku izročil poverilna pisma. Foto: www.mzz.si
Slovenski zunanji minister je 19. julija Volku izročil poverilna pisma. Foto: www.mzz.si

Na protokolarnem srečanju s hrvaškim predsednikom je Volk izrazil upanje, da se bodo v času njegovega mandata na Hrvaškem okrepili odnosi med obema državama.

Novi slovenski veleposlanik je v kratkem pogovoru med drugim poudaril, da ureditev mejnega vprašanja vnaša novo dinamiko v odnosih med državama, poroča dopisnica RTV Slovenija iz Zagreba Nataša Prislan, ki dodaja, da je krepitev sodelovanja med državama, še zlasti na gospodarskem področju prednostna naloga novega slovenskega veleposlanika na Hrvaškem.

Na položaju slovenskega veleposlanika na Hrvaškem je Volk nasledil Milana Orožna Adamiča, ki se mu je mandat iztekel novembra lani, v vmesnem času pa je veleposlaništvo v Zagrebu vodil začasni odpravnik poslov Robert Krmelj.

Pred odhodom v hrvaško prestolnico je bil 52-letni Volk, ki je profesionalni diplomat, koordinator za Zahodni Balkan na slovenskem ministrstvu za zunanje zadeve. Pred tem je vodil pisarno Slovenije pri misiji Združenih narodov na Kosovu, od leta 2001 do 2005 pa je bil veleposlanik v Italiji.