Leta 2008 je bil Simpson obsojen na najmanj devet in največ 33 let zapora. Ker je zgledni zapornik, bo lahko zapor zapustil čez štiri leta. Foto: EPA
Leta 2008 je bil Simpson obsojen na najmanj devet in največ 33 let zapora. Ker je zgledni zapornik, bo lahko zapor zapustil čez štiri leta. Foto: EPA

O. J. Simpson trenutno v zaporu služi kazen zaradi napada na dva preprodajalca njegovih športnih spominkov, ki ju je napadel leta 2007 v Las Vegasu, ker sta mu, nevede, za koga gre, želela prodati njegove lastne reči. Takrat je bil O. J. Simpson obsojen na najmanj devet in največ 33 let zapora zaradi ugrabitve, napada s smrtonosnim orožjem, vloma in vrste drugih kaznivih dejanj.

Kazen prestaja v bližini mesta Reno v zvezni državi Nevada, kjer se je izkazal za vzornega zapornika. V zaporu skrbi za opremo v telovadnici, sodeluje v športnih igrah, med drugim kot sodnik, in svetuje sotrpinom. Z delom zasluži nekaj centov na uro, v pretepe pa se ne vpleta. Zato se je odbor za pogojne izpuste odzval na njegovo prošnjo, naj mu znižajo kazen, in odločil, da si zasluži predčasen odhod iz zapora. A tega zaradi narave kazni tega ne bo doživel še vsaj štiri leta.

Oproščen umora, a finančno zlomljen
Simpson je bil leta 1994 v primeru, ki je razdelil Ameriko in odmeval po vsem svetu, oproščen umora svoje nekdanje soproge Nicole Brown in njenega prijatelja Ronalda Goldmana. Temnopolti nekdanji zvezdnik je pozneje izgubil v civilni tožbi družin ubitih, kar ga je finančno uničilo. Šel je v osebni stečaj, zato se je moral posloviti tudi od športnih pokalov, prstanov in podobnih dragocenih spominov.

Oče in sestra leta 1994 ubitega Ronalda Goldmana sta ob novici, da se je odbor za pogojne izpuste v prestolnici Nevade Carson Cityju pozitivno odzval na Simpsonovo prošnjo, sporočila, da ju to spravlja v nelagodje. Odkar je Simpson v zaporu, je družina živela v olajšanju, sta povedala.