V zločinu, ki je pretresel Hrvaško, je bila sedemletna deklica huje poškodovana, njeni mlajši sestri in bratec pa lažje. Oče jih je vrgel čez balkon, ki je približno šest metrov nad tlemi. Foto: EPA

Tožilstvo v Zadru je po dveh mesecih in pol sklenilo preiskavo proti moškemu, ki je konec februarja čez balkon družinske hiše na otoku Pagu vrgel svoje štiri mladoletne otroke. Ob dogodku je bila sedemletna deklica huje ranjena, njeni mlajši sestri in bratec pa lažje.

Moški je bil medtem na psihiatričnem opazovanju, kjer so izvedenci ugotovili, da njegova prištevnost med poskusom umora otrok ni bila zmanjšana.

Obtožnica zaradi poskusa umora

Tiskovni predstavnik županijskega tožilstva v Zadru Duško Berović je potrdil, da so vložili obtožnico proti 54-letniku zaradi poskusa štirikratnega umora. Kot je dodal, je tožilstvo zahtevalo tudi podaljšanje pripora za nasilnega očeta zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja in težkih okoliščin dogodka, ki vznemirjajo širšo javnost.

Pričakuje, da bo sodišče v Zadru v najkrajšem mogočem času sklicalo sejo, na kateri bodo odločali o upravičenosti obtožnice. Lahko jo potrdijo, zavrnejo ali pa vrnejo tožilstvu, naj jo dopolni, je še povedal Berović. Če bo sledilo sojenje, bo potekalo za zaprtimi vrati.

Očetu sicer pripor poteče čez 12 dni, a bo verjetno ostal v zaporniški bolnišnici v Zagrebu, saj naj bi ga kmalu operirali zaradi zdravstvenih težav, dodaja N1.