Pistorius s svojo sestro odhaja s sodišča. Foto: EPA
Pistorius s svojo sestro odhaja s sodišča. Foto: EPA
Umorjena je imela pred seboj obetavno kariero. Foto: Reuters

Barry Steenkamp je za medije spregovoril dan po tem, ko je sodišče Pistoriusa izpustilo proti plačilu varščine.

Slavni šprinter priznava, da je ustrelil tri leta starejšo manekenko, a trdi, da jo je zamenjal za vlomilca.

"Če se ni zgodilo tako, kot trdi, da se je, mora prav gotovo trpeti in bo trpel," je dejal Steenkamp za južnoafriški časnik Beeld. "Ni pomembno, koliko denarja ima in kako dobro pravno ekipo, moral bo živeti s svojo vestjo. Če pa govori resnico, mu morda nekega dne lahko odpustim."

Diplomirana pravnica Reeva Steenkamp je bila ena bolj znanih južnoafriških fotomodelov in aktivistka proti nasilju nad ženskami. Z Oscarjem sta bila par od novembra.

Pistoriusovi poslali cvetje Steenkampovim
Atlet, ki ima že od otroštva amputirani obe nogi, je Reevo trikrat ustrelil čez zaklenjena vrata kopalnice v zgodnjih jutranjih urah na valentinovo.
Po osmih dneh v zaporu so ga v petek proti varščini izpustili in trenutno stanuje pri stricu v elitnem predmestju Pretorie, datum začetka sojenja pa je določen za 4. junij.

"Kar se je zgodilo, je vsem nam za vedno spremenilo življenja," je po navedbah BBC-ja povedal Oscarjev stric Arnold Pistorius. "Oscar ne bo nikdar več isti, saj je izgubil svojo ljubezen, obenem pa mora živeti s tem, da je ubil žensko, ki jo je ljubil."

Reevina mati June je za Beeld povedala, da je od družine Pistorius prejela šopek. "A kaj to pomeni? Prav nič."