Antonijo Bilić so nazadnje videli  junija lani, ko je nedaleč od domače vasi pri Drnišu v zaledju Šibenika vstopila v tovornjak, ki ga je vozil Paravinja. Foto: MMC RTV SLO
Antonijo Bilić so nazadnje videli junija lani, ko je nedaleč od domače vasi pri Drnišu v zaledju Šibenika vstopila v tovornjak, ki ga je vozil Paravinja. Foto: MMC RTV SLO

V torek je lovec v bližini parkirišča ob avtocesti pri kraju Modruš pri Josipdolu po naključju odkril človeško lobanjo in o tem takoj obvestil policijo.

Policist, ki je prvi prišel na teren, je nedaleč od kraja najdbe lobanje odkril še druge dele človeškega okostja. Na območju so takoj sprožili preiskavo, za katero hrvaški mediji navajajo, da je ena največjih na območju Karlovca.

Prizorišče najdbe človeških ostankov je na območju, kjer so lani junija zadnjič zasledili signal prenosnega telefona 17-letne Antonije Bilić, ki je izginila med avtostopom, potem ko jo je pobral tovornjakar na cesti pri Drnišu v zaledju Šibenika, njeno izginotje pa je sprožilo eno največjih iskalnih akcij na Hrvaškem.

Njenega trupla niso našli nikoli, za ugrabitev in umor pa so na šibeniškem sodišču letos oktobra na 40 let zapora obsodili srbskega državljana Dragana Paravinjo.

V njegovem tovornjaku so namreč našli sledove las, krvi in sline, za katere so ugotovili, da pripadajo Bilićevi. Na najvišjo kazen so ga obsodili, čeprav niso našli materialnega dokaza za umor, trupla izginule najstnice.

Paravinja zanika, da bi ubil Bilićevo, čeprav je ob prijetju v sosednjem BiH-u najprej priznal umor, nato pa policiste v Republiki srbski obtožil, da so ga surovo pretepli in tako izsilili njegovo priznanje.

Odvetnik družin Bilić Vinko Ljubičić je za časopis Slobodna Dalmacija povedal, da so seznanjeni z najdbo in da ga ne bi presenetilo, če bi se izkazalo, da posmrtni ostanki pripadajo Bilićevi.

Več bo znano, ko bo policija opravila analiza DNK-vzorcev na zavodu za sodno medicino v Zagrebu.