Foto:
Foto:
Halilović se je haaškemu sodišču predal leta 2001.

Sodišče je razsodilo, da Strugar sicer ni ukazal napada na srednjeveško hrvaško mesto, vendar ni naredil ničesar, da bi preprečil napad na civiliste, poleg tega pa ni kaznoval svojih podrejenih.

V napadu srbskih enot pod Strugarjevim poveljstvom na staro mestno jedro sta 6. decembra 1991 umrla dva civilista, trije so bili ranjeni. Porušenih je bilo šest stavb, več sto pa poškodovanih. Viceadmiral Miodrag Jokić je bil lani obtožen na sedem let zapora.

Začetek procesa proti Haliloviću
Začel pa se je proces proti muslimanskemu poveljniku Seferju Haliloviću, ki naj bi bil odgovoren za smrt 63 bosanskih Hrvatov.

53-letni Halilović je bil odgovoren za načrtovanje in izvedbo operacije Neretva 93, v kateri je bilo septembra 1993 v vaseh Grabovica in Uzdol ubitih 62 bosanskohrvaških civilistov in bosanskohrvaški vojni ujetnik.

Halilović, ki je bil od julija do novembra 1993 namestnik načelnika generalštaba vojske BiH-a in nato načelnik generalštaba, je najvišji častnik vojske BiH-a, proti kateremu poteka sodni proces pred haaškim sodiščem. V Haag je prostovoljno odšel leta 2001.