Trump bo kot 45. ameriški predsednik prisegel 20. januarja prihodnje leto. Foto: Reuters
Trump bo kot 45. ameriški predsednik prisegel 20. januarja prihodnje leto. Foto: Reuters

Slovenski predsednik je novoizvoljenemu predsedniku ZDA še enkrat čestital za zmago na volitvah, povabil pa ga je tudi na obisk v Slovenijo. Sogovornika sta izmenjala nekaj mnenj tudi o drugih vprašanjih, so sporočili iz urada predsednika republike.

Trump pa je Pahorja prosil, naj prenese njegove najboljše želje slovenskemu narodu.

Slovenski predsednik je imel, kot so še sporočili iz njegovega urada, tudi prisrčen pogovor s prihodnjo prvo damo Melanio Trump. Zaželel ji je veliko uspeha in ji prenesel tudi dobre želje svoje življenjske sopotnice Tanje Pečar.

Cerar ponosen na Melanio
Z novoizvoljenim ameriškim predsednikom in njegovo ženo Melanio se je po telefonu pogovarjal tudi premier Cerar, ki je Trumpu vnovič čestital za izjemen uspeh na nedavnih volitvah. Ob tem je poudaril, da smo v Sloveniji ponosni, da prihodnja prva dama prihaja iz naše države.

Trump, ki je povedal, da pozna našo državo, se je ob tej priložnosti tudi pozanimal o tem, kako je v Sloveniji, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. "Po preteklih kriznih letih je Slovenija v vse boljšem stanju, moderniziramo državo, napredujemo, kar vam bomo tudi z veseljem pokazali, ko nas obiščete," je dejal Cerar.

Premier je govoril tudi z novo prvo damo. "Ponosni smo na vas in se veselimo srečanja z vami. Želim vam veliko uspeha na vaši novi poti," je izpostavil.