Sporna naslovnica decembrske izdaje indijskega FHM-ja. Foto: Youtube
Sporna naslovnica decembrske izdaje indijskega FHM-ja. Foto: Youtube

Pakistanski mediji navajajo izjave predstavnika Malikove, ki vztraja, da njegova stranka ni nikdar sodelovala pri takem fotografiranju. "Veena se zaveda mej. Vem, da smo posneli že kar drzne stvari, ki so dostopne tudi na naši spletni strani, a Veena ve, česa ne sme prečkati," je povedal tiskovni predstavnik Sohail Rašid.

Indijska izdaja FHM-ja medtem trdi, da je fotografija pristna in da niso ničesar ponaredili. "Imamo videoposnetek snemanja in tudi Veenina elektronska pisma, v katerih piše, kako se že veseli naslovnice," je za BBC povedal urednik indijskega FHM-ja Kabir Šarma.

"Zamisel, da bi imela na roki napisano ISI, je bila moja, Veenina zamisel pa je bila, da bi imela to zapisano z velikimi tiskanimi črkami," je dodal. Ob tem je povedal, da je bila fotografija mišljena kot igriva: "V Indiji se šalimo okoli tega ... če gre kaj narobe, pravimo, da mora stati za tem ISI." Šarma je še dodal, da Malikova ni nikdar stopila v stik z njim, da bi ga prosila za popravek ali odstranitev slike.

ISI je v zadnjem času polnil naslovnice, potem ko so ga višji ameriški predstavniki obtožili, da podpira upornike na plemenskih območjih Pakistana, ki izvajajo napade na zahodne sile v Afganistanu. Septembra je ameriški admiral Mike Mullen dejal, da mreža Haqqani "deluje kot dejanska podaljšana roka pakistanske obveščevalne agencije". Pakistan take obtožbe odločno zanika.
Veena že prej burila strasti
Fotografija Malikove je v Pakistanu sprožila pravi vihar in mnogi so nad njo izrazili ogorčenje. Je pa 27-letna igralka že prej dvigala prah. Konservativni krogi v državi so bili tako ogorčeni, ko je leta 2010 nastopila na indijskem resničnostnem šovu Bigg Boss. Ponovno je razburjala marca letos, ko je na televiziji oporekala nazorom pakistanskega klerika.

Kljub vsej drami, ki je nastala zaradi fotografije, pa so nekateri spletni komentatorji vseeno skušali nastalo situacijo malce ublažiti. MTV India se je tako na Twitterju šalil: "Veena Malik bi bila obupna kot ISI-jeva agentka, glede na to, koliko razkrije."