Na Hrvaškem se na območju Šibenika nadaljuje iskanje pogrešane hrvaške najstnice. Foto: MMC RTV SLO
Na Hrvaškem se na območju Šibenika nadaljuje iskanje pogrešane hrvaške najstnice. Foto: MMC RTV SLO

Paravinja je ponovil, da so ga po prijetju policisti v Banjaluki pretepli in tako izsilili priznanje umora 17-letnega hrvaškega dekleta, ki ga pogrešajo že več kot mesec in so ga nazadnje videli, ko je štopalo na cesti med Drnišem in Splitom.

Glavni osumljenec za njeno izginotje je še dejal, da so pretepli tudi njegovo soprogo Milijano, potem ko so ju prijeli konec junija v BiH-u.

Hrvaškim policistom je Paravinja povedal, da je hrvaško najstnico zadušil in jo nato odvrgel v reko Krka, a njenega trupla kljub obsežni iskalni akciji, med katero so izsušili tudi jezero, do zdaj niso našli. Njeni starši so prepričani, da je še živa. Pojavile so se tudi govorice, da naj bi bila žrtev trgovine z belim blagom.

Razmišljal o Sloveniji
Po poročanju Večernjega lista je Paravinja presenetil z izjavo, da je razmišljal o izročitvi Sloveniji, kjer je po njegovih besedah leta 2007 zahteval politični azil. Premislil naj bi si po tem, ko je izvedel, da Slovenija ni podpisala Dublinske konvencije, ki določa pogoje za pridobitev azila v državah članicah Evropske unije.

Za Hrvaško se je odločil, ker verjame, da ne bo obtožen, saj, kot pravi sam, ni nikogar posilil ali umoril. "Ni mi jasno, zakaj na Hrvaškem verjamejo, da je bilo dekle umorjeno, čeprav ni njenega trupla niti prič," je dejal Paravinja.