V streljanju je bilo ubitih 58 ljudi, več kot 500 jih je bilo ranjenih. Le nekaj ur pred pokolom je strelec Paddock kockal. Foto: Reuters
V streljanju je bilo ubitih 58 ljudi, več kot 500 jih je bilo ranjenih. Le nekaj ur pred pokolom je strelec Paddock kockal. Foto: Reuters
Marilou Danley
Strelčeva partnerica Marilou Danley je dejala, da ni imela pojma o njegovih načrtih. Foto: Reuters

Marilou Danley, sicer avstralska državljanka, je, potem ko se je v sredo prostovoljno vrnila s počitnic na Filipinih, v pogovoru z Zveznim preiskovalnim uradom (FBI) dejala, da je šokirana nad Paddockovim"grozovitim, neopisljivim nasilnim dejanjem", poroča BBC.

Paddock "ni nikoli ničesar rekel ali storil", da bi lahko to razumela kot opozorilo, kaj se bo zgodilo, je izjavila. Ameriške oblasti so v stik z Marilou Danley stopile kmalu po streljanju. Povedala je, da jo je presenetil in ji kupil letalsko karto, da je lahko obiskala svojo družino.

Medtem ko je bila na Filipinih, ji je nakazal 100.000 dolarjev za nakup hiše. Dejala je, da se je bala, da je to pomenilo, da jo želi zapustiti, in da ni niti pomislila, da načrtuje nasilje zoper kogar koli. Njena sestra je predtem za avstralski medij 7News dejala, da je bila Marilou Danley "poslana stran, da se ne bi vmešavala v njegove načrte".

Neznani nagibi
Policija je sicer sporočila, da je Stephen Paddock morda živel "skrivno življenje". Kot so dejali, je morda načrtoval beg namesto samomora, a več podrobnosti niso podali, poroča BBC. Policija je v njegovem avtomobilu v hotelu našla razstrelivo in 1.600 nabojev. Njegovi nagibi za zločin, najhujši strelski pokol v sodobni zgodovini ZDA, niso znani, prav tako ni znano, ali je imel pomočnike. FBI je sporočil, da še niso ugotovili nobene povezave s teroristi.

Tudi strelčev brat Eric Paddock ne ve, kaj je brata prignalo tako daleč, saj da ni bil privrženec nobene ideologije ali političnih prepričanj. Zanimalo naj bi ga le lepo življenje z denarjem, ki si ga je prislužil z nepremičninami in igrami na srečo.