Foto:
Foto:
Število žrtev med ameriškimi vojaki po vojni je že preseglo število žrtev med vojno.

Humanitarna organizacija, s sedežem v švicarskem mestu Ženeva, ima v Iraku nameščenih okoli 600 svojih delavcev. Pierre Krahenduhl, ki je direktor za operacije pri Rdečem križu, je sporočil, da se še ne ve, koliko osebja bodo umaknili iz Iraka.

Rdeči križ, ki je neodvisna organizacija, je v Iraku prisoten od leta 1980. Od takrat so bile v Iraku tri vojne, Rdeči križ pa je skrbel za obiske zapornikov, razdelitev zdravil in vodno oskrbo.

Sirija obsoja napad na Rdeči križ
Sirija je samomorilski napad na sedež Rdečega križa v Bagdadu označila za teroristično dejanje.

Sirska uradna tiskovna agencija SANA poroča, da je tiskovna predstavnica sirskega zunanjega ministrstva sporočila, da Sirija odločno obsoja ponedeljkov tragični napad na sedež Mednarodnega komiteja Rdečega križa v Bagdadu. Ob tem je dodala, da takšna dejanja škodujejo interesom iraškega ljudstva.

V ponedeljek je v štirih hkratnih napadih v Bagdadu, med njimi tudi na sedež Rdečega križa, umrlo več kot 30 ljudi. Med napadalci naj bi bil po besedah ameriške vojske v Iraku tudi sirski državljan.

Število ameriških žrtev po vojni že večje kot med vojno
V napadu severno od iraške prestolnice Bagdad sta bila v torek ubita dva ameriška vojaka, eden pa je bil ranjen.

Tiskovni predstavnik 4. pehotne divizije je sporočil, da so vojaki umrli, ko je njihovo vozilo zapeljalo na eksplozivno telo, nastavljeno na cesti.

Skupno število žrtev med ameriškimi vojaki po koncu večjih spopadov, ki ga je ameriški predsednik George Bush razglasil 1. maja, se je povečalo na 116 in je tako sedaj večje od števila žrtev med samo vojno, ko je umrlo 115 ameriških vojakov.