Hrvaški predsednik je o grožnjah spregovoril pred hrvaško javnostjo in obljubil, da jim bodo prišli do dna. Foto: EPA
Hrvaški predsednik je o grožnjah spregovoril pred hrvaško javnostjo in obljubil, da jim bodo prišli do dna. Foto: EPA

Kot poroča Jutarnji list, je predsednik Mesić pismo, v katerem je zapisano, da se je Zagorec kot velik hrvaški patriot boril za Hrvaško in kaj vse bi se predsedniku lahko zgodilo, če bi Zagorca kaznoval, predal ustreznim organom, da ga proučijo. Hrvaški predsednik je prepričan, da bodo pisma prišla tudi do ruskih obveščevalnih služb, ki bodo hrvaškim pomagale pri iskanju odgovornih.

Pismo naj bi poleg Mesića dobilo še nekaj visokih hrvaških politikov, med njimi tudi Saša Perković, Mesićev svetovalec za državno varnost in posrednik v pogajanjih z Zagorcem. Pisma naj bi napisali Rusi, ki se zanimajo za nakup številnih Zagorčevih podjetij.

Zagorec še ostaja v Avstriji
Zagorca, nekdanjega namestnika obrambnega ministra, ki naj bi ob odhodu s položaja ukradel dve torbi z dragulji, vrednimi najmanj pet milijonov dolarjev, so marca aretirali na Dunaju, sodišče pa je takrat odločilo, da ga izročijo Hrvaški. Njegovi odvetniki so se na to pritožili, sodišče na Dunaju pa bi o izročitvi Zagorca Hrvaški moralo odločati danes, a so zaslišanje zaradi Zagorčeve bolezni prestavili.