Maduro je bil ta mesec cepljen z ruskim cepivom Sputnik V. Foto: EPA
Maduro je bil ta mesec cepljen z ruskim cepivom Sputnik V. Foto: EPA

Kot poroča BBC, je Maduro januarja sporočil, da lahko raztopina iz timijana pozdravi to bolezen. V času zamrznjenega profila Maduro ne bo mogel objavljati na svojem profilu, ki pa bo dostopen za branje.

Ameriški spletni velikan je sporočil, da je venezuelski voditelj večkrat kršil njihovo politiko glede lažnih informacij o koronavirusu.

"Odstranili smo video, objavljen na strani predsednika Nicolása Madura, zaradi kršitve naših politik proti lažnim informacijam o covidu-19, ki lahko ogrožajo varnost ljudi," so sporočili s Facebooka.

Dodali so, da sledijo smernicam Svetovne zdravstvene organizacije, ki pravi, da trenutno ni zdravila za novi koronavirus.

Maduro ni edini voditelj na udaru lastnikov družbenih omrežij zaradi odnosa do covida-19. Ta podjetja so ukrepe zaradi tega vprašanja sprejela že proti predsednikoma ZDA in Brazilije, Donaldu Trumpu in Jairju Bolsonaru.

Oktobra je Facebook izbrisal Trumpovo objavo, v kateri je tedanji ameriški predsednik trdil, da je covid-19 "manj smrtonosen" kot gripa. Avgusta pa je izbrisal njegovo objavo, ki je lažno trdila, da so otroci "skoraj odprotni proti covidu-19".

Proti Maduru je zaradi zapisa o nekem drugem lažnem zdravilu ukrepal že Twitter, ki je izbrisal eno njegovih objav.