V eksploziji je bila močno poškodovana stavba podjetja AT&T. Foto: Reuters
V eksploziji je bila močno poškodovana stavba podjetja AT&T. Foto: Reuters

Eksplozija je odjeknila v središču mesta pred poslopjem v lasti telekomunikacijskega podjetja AT&T. Več deset stavb je bilo močno poškodovanih, eksplozija pa je poleg tega tudi povzročila izpad ali težave s storitvami mobilne telefonije v več mestih.

Agenti Zveznega preiskovalnega urada (FBI) so konec tedna preverjali 63-letnega lastnika avtodoma, podobnega tistemu, ki je bil po mnenju policije spremenjen v avtobombo.

Televizijske postaje v mestu so poročale, da se oblasti zanimajo za Anthonyja Warnerja iz predmestja Nashvilla, ki je delal kot svetovalec na področju informacijske tehnologije za nepremičninsko agencijo.

Ko je v poročilih slišal Warnerjevo ime, je nepremičninski agent Steve Fridrich vzpostavil stik s FBI-jem, pozneje pa je dejal, da so agenti spraševali, ali je imel Warner preganjavico glede 5G-tehnologije.

Po poročanju medijev organi pregona med drugim preiskujejo tudi, ali ni morda Warner verjel v teorijo zarote, po kateri se tehnologija 5G uporablja za vohunjenje za Američani.

FBI je sicer preiskal Warnerjev dom, iz urada pa sporočajo, da je še prezgodaj, da bi se osredotočili zgolj na ta vidik preiskave.

Na prizorišču eksplozije so našli človeške ostanke, kmalu pa naj bi dobili tudi DNK-rezultate.

V nedeljo je župan Nashvilla John Cooper namignil, da bi bila teorija zarote o 5G-tehnologiji lahko pomembna za preiskavo dogodka. Dejal je, da se jim zdi, da obstaja povezava med poslopjem AT&T-ja in krajem eksplozije.

Eksplozija je odjeknila 25. decembra zjutraj, v času, ko so zaradi poročil o streljanju policisti hoteli evakuirati tamkajšnje prebivalce. Na eksplozijo je opozarjal posnetek ženskega glasu iz avtodoma, prepletenega z glasbo.