Lokalni mediji pa poročajo, da naj bi prišlo do obračuna med rivalskima tolpama Juarez in Sinaloa. Foto: Reuters
Lokalni mediji pa poročajo, da naj bi prišlo do obračuna med rivalskima tolpama Juarez in Sinaloa. Foto: Reuters

Policisti so na kraju dogodka našli 18 mrtvih, eden izmed udeležencev masovnega streljanja pa je bil tako hudo ranjen, da je poškodbam podlegel.

Na kraju dogodka so organi pregona odkrili tudi 18 kosov dolgocevnega strelnega orožja, dve vozili in dve ročni bombi. Preiskava dogodka poteka. Lokalni mediji pa poročajo, da naj bi prišlo do obračuna med rivalskima tolpama Juarez in Sinaloa.

Marca rekordno število umorov

Mehiški predsednik Andrés Manuel López Obrador je v petek dejal, da se nasilje med kriminalnimi združbami nadaljuje, kljub pandemiji novega koronavirusa. "Konec marca, ko se je koronavirus razširil po vsem svetu, je kazalo, da se bo zmanjšalo nasilje. Na žalost se to ni zgodilo."

Medtem ko se tudi Mehika spopada s širjenjem novega koronavirusa, pa so imeli marca v državi rekordno število umorov, in sicer 2585. To je najvišje število umorov v enem mesecu, odkar so leta 1997 začeli zbirati te podatke. Lansko leto je državo pretresel umor treh žensk in šestih otrok, vseh članov ameriško-mehiške mormonske skupnosti, ki so bili ubiti v mehiški zvezni državi Sonora, medtem ko so potovali z avtomobilom.

V Mehiki so imeli do sobote potrjenih 1.890 okužb z novim koronavirusom, 202 okužene več od dneva prej. Število mrtvih se je povečalo za 19 na skupno 79 mrtvih po vseh državi.