Policijo so v šolo poklicali zjutraj, potem ko so učenci in uslužbenci šole zaslišali streljanje. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
Policijo so v šolo poklicali zjutraj, potem ko so učenci in uslužbenci šole zaslišali streljanje. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

Oblasti v ameriški zvezni državi Idaho dekletovega imena niso izdale, tudi povod za napad ni znan. Dekle je vse tri žrtve – dva mladostnika in učitelja – ustrelilo v okončine, zato niso v smrtni nevarnosti, poroča Guardian.

Žrtve v stabilnem stanju

Zdravnik v regionalnem medicinskem centru vzhodnega Idaha Michael Lemon je dejal, da so poškodovanega odraslega oskrbeli in so ga z bolnišnice že odpustili.

Ustreljena šolarja so čez noč pridržali v bolnišnici, eden od njiju pa bo morda potreboval operacijo, je dodal Lemon. Eden od mladostnikov ima rane na dveh okončinah in verjetno je bil ustreljen dvakrat, je še dejal zdravnik.

Napad v šoli

Policijo so v šolo poklicali zjutraj, potem ko so učenci in uslužbenci zaslišali streljanje. Organi pregona so učence evakuirali v bližnjo šolo.

"Danes smo videli najhujšo moro, ki se lahko zgodi v šolskem okolišu," je ob nesreči povedal nadzornik šolskega okrožja Jefferson Chad Martin. Tudi druge šole v okrožju so začasno zaprli.

"Molim za življenje in varnost vpletenih v tragične dogodke," je v izjavi dejal guverner Idaha Brad Little in se vpletenim zahvalil za njihov trud pri odzivanju na incident, še piše Guardian.