Donald Trump. Foto: Reuters
Donald Trump. Foto: Reuters

Carroll je pričala pred poroto, ki bo odločila, koliko odškodnine bo dobila od Trumpa zaradi obrekovanja, ko je zanikal njene obtožbe, da jo je pred desetletji spolno napadel. Ko je govorila, je Trump glasno "šepetal" na ušesa svoje odvetnice, da gre za lov na čarovnice, prevaro in podobno.

Zvezni sodnik Lewis Kaplan je Trumpu med premorom povedal, da ima pravico biti na sojenju, vendar mu jo bo odvzel, če bo še naprej motil postopek, poročajo ameriški mediji, ki so imeli v dvorani svoje novinarje.

"Gospod Trump, upam, da mi ne bo treba odločati, ali vas bom izključil s sojenja. Zavedam se, da si tega verjetno zelo želite," je povedal sodnik.

"Zelo bi mi bilo všeč. Zelo bi mi bilo všeč," mu je odvrnil Trump. "Vem, da bi vam bilo všeč. Očitno se v teh okoliščinah enostavno ne morete nadzirati," je odgovoril Kaplan. Trump pa mu je odvrnil: "Tudi vi se ne morete."

Trump je nato molčal do nastopa pred novinarji. "Gre za grdega sodnika, ki sovraži Trumpa in je žaljiv, nesramen ter očitno ni nepristranski," je med drugim dejal.

Carroll je bila prva priča na sojenju zaradi Trumpovih žalitev leta 2019, ko je bil predsednik in je zanikal, da bi jo kdaj napadel ali poznal. Porota na prvem sojenju je že lani ugotovila, da jo je Trump spolno zlorabil in obrekoval.

"Tukaj sem, ker me je Donald Trump napadel, in ko sem o tem pisala, je rekel, da se to nikoli ni zgodilo. Lagal je in uničil moj ugled. Še naprej laže. Prejšnji mesec je lagal. V nedeljo je lagal. Lagal je tudi včeraj. Tukaj sem, da si povrnem ugled in mu preprečim laži," je dejala Carroll.

Dodala je, da je zaradi njegovih laži in groženj njegovih podpornikov prvič v življenju kupila naboje za pištolo, ki jo je podedovala od očeta, namestila elektronsko ograjo, opozorila sosede na grožnje in izpustila svojega psa pitbula, da se je prosto gibal na posestvu majhne koče v gorah na severu države New York, kjer živi sama.

Carroll obtožuje Trumpa, da jo je leta 1996 v garderobi luksuzne veleblagovnice na Manhattnu posilil. 77-letni Trump trdi, da se med njim in 80-letno Carroll ni nikoli nič zgodilo in da je nikoli ni srečal.

Prva porota je odločila, da mora Trump Carroll plačati pet milijonov dolarjev, tožnica pa zdaj zahteva še deset milijonov.