Foto: AP
Foto: AP

Z urada javnega tožilca zvezne države Jalisco so pojasnili, da na posmrtnih ostankih, ki so jih našli v občini Zapopan, še vedno izvajajo forenzične preiskave, da bi trupla tudi uradno identificirali.

"Po preliminarnih podatkih in izsledkih deli, odkriti v Zapopanu, ustrezajo fizičnim značilnostim nekaterih pogrešanih mladih ljudi," so izjavili.

Oblasti so vreče s posmrtnimi ostanki odkrile v soteski na obrobju prestolnice Jalisca Guadalajare v sklopu iskanja sedem uslužbencev klicnega centra, starih od 20 do 35 let, ki so izginili neznano kam.

V torek je ministrica za varnost Rosa Icela Rodriguez povedala novinarjem, da so prvotne preiskave pokazale, da so uslužbenci klicnega centra "izvajali neke vrste nepremičninsko prevaro in neke vrste telefonsko izsiljevanje".

Oblasti skušajo ugotoviti, koliko različnim posameznikom pripadajo ostanki v vrečah, njihove identitete in vzrok smrti. Po navedbah tamkajšnjih medijev gre za tako moške kot ženske posmrtne ostanke, tožilstvo pa je sporočilo, da so vreče odkrili po anonimnem klicu. Težaven teren in pomanjkanje sončne svetlobe so jim preiskavo precej otežili, so še dodali.

Po uradnih vladnih podatkih je trenutno v Mehiki, kjer je organizirani kriminal povsem razdejal določene dele države, pogrešanih več kot 100.000 ljudi. Zvezna država Jalisco je še posebej na udaru, saj je ena izmed središč večjih kartelov, vključno s kartelom Nova generacija Jalisca (CJNG) in rivalskim kartelom Nueva Plaza.