Foto:
Foto:

Iz kabineta premierja so sporočili, da bo imel Šaron posvetovanja o načrtu enostranske ločitve od Palestincev doma v Izraelu in tako ne bo odšel v Washington. Šaron bi moral v ZDA nagovoriti udeležence konference o ameriško-izraelskih odnosih.

Nov načrt umika
Politični viri pa poročajo, da je na seji vladnega kabineta Šaron ministrom sporočil, da bo nov predlog načrta umika iz Gaze predlagal v treh tednih.

Šaronova stranka Likud je na referendumu prejšnjo nedeljo zavrnila njegov načrt enostranske ločitve od Palestincev in umik izraelske vojske iz Gaze. Pred referendumom je Šaron obiskal ZDA, kjer ga je ameriški predsednik George Bush podprl pri njegovem načrtu.

Šaron je po porazu na referendumu napovedal, da bo načrt ločitve in umika spremenil.

Izraelci ubili Palestinca
Na severu Gaze so izraelski vojaki ubili oboroženega Palestinca, enega so ranili. Izraelski vojaki so oborožena moška opazili v varnostnem pasu, kjer je Palestincem prepovedan prehod.

V operaciji izraelske vojske v Rafi ob meji z Egiptom pa so odkrili predor, ki je bil namenjen za tihotapljenje. V njem so izraelski vojaki našli tudi palestinske delavce. V letošnjem letu je izraelska vojska odkrila že 11 predorov. Prek njih so Palestinci iz Egipta v Gazo tihotapili orožje in droge.