Foto:
Foto:
Vodja opozicije Šakašvili je zavrnil Ševardnadzeja.

Ševardnadzejeve posle je v skladu z ustavo prevzela dosedanja predsednica parlamenta Nino Burdžanadze. Ta je nato sporočila, da naj bi Ševardnadze že zapustil Gruzijo, kam je odšel, pa ni vedela povedati.

Ruski zunanji minister Igor Ivanov je po koncu pogovorov v Ševardnadzejevi rezidenci izjavil, da je končal svoje delo posrednika. Protestniki, zbrani pred gruzijskim parlamentom, so to izjavo proslavili kot potrditev odstopa.Gruzijska opozicija je pozvala vojsko, naj ostane mirna, in protestnike, naj odmaknejo barikade.

Vojska še ne bo posredovala
Gruzijski obrambni minister je zjutraj zatrdil, da od predsednika Ševardnadzeja ni dobil ukaza, naj v državi vzpostavi normalno stanje. Minister David Tevzadze je v svojem prvem javnem nastopu po tem, ko je predsednik Eduard Ševardnadze razglasil državni udar, dodal, da skrbno spremlja razmere v državi in da je vojska pripravljena ustaviti naraščanje kaosa. Ta izjava da vedeti, da vojska še vedno posluša predsednika Ševardnadzeja, ki se skriva v svojem domovanju zunaj glavnega mesta Tbilisija. V državo je prispel tudi ruski zunanji minister Igor Ivanov, ki bo skušal umiriti nastale politične razmere.

V soboto je opozicija med Ševardnadzejevo zaprisego vdrla v parlament in jo prekinila. Predsednik je razglasil izredne razmere in grozil z uporabe vojske.